De Duchenne 40

Zonnige en succesvolle editie!  

Op zaterdag 17 juni 2023 was De Duchenne40. Dit jaar organiseerde Duchenne Parent Project het evenement zelf en is de samenwerking aangegaan met The Longest Day. Hierdoor hebben ruim 200 mensen zich ingezet in de strijd tegen Duchenne en is er een prachtig (tussen-)bedrag opgehaald van €33.792,-. Dit bedrag loopt zeker nog op want er zijn in ieder geval twee teams die nog niet hun thuisroute gereden hebben en er wordt nog gesponsord!   Waarom DD40?


Oud worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De helft van de patiënten met Duchenne wordt nu ouder dan 30 jaar. Je 40e verjaardag is nog steeds een bijzondere mijlpaal voor iemand met Duchenne. Wij willen dat iedereen met Duchenne minstens 40 jaar kan worden. En daarom halen we zoveel mogelijk geld bij elkaar. Met de opbrengst van dit evenement wordt onderzoek gefinancierd naar betere zorg voor (jong)volwassenen met Duchenne, zodat ze minstens 40 jaar worden mét een goede kwaliteit van leven!

Op 17 juni reden er in het hele land verschillende teams De Duchenne40. Of ze dit nu in hun eigen woonplaats deden omdat dit eenvoudiger te regelen was als Duchenne familie, of meededen aan het door ons georganiseerde fietsevenement, iedereen zette zijn/haar spieren die dag in voor Duchenne. Het was hartverwarmend om te zien dat iedereen zich letterlijk in het zweet werkte op deze zonnige zaterdag.


Sponsorwerving

Ons gezamenlijke doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek en hulpmiddelen voor Duchenne. Elke euro is er één en wij zijn ontzettend dankbaar aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat er een mooi bedrag is opgehaald. Samen staan we sterk en samen maken we het verschil voor iedereen met Duchenne!
Doneren kan nog tot midden juli, dan ronden we de editie van dit jaar af en gaan we nadenken over volgend jaar!

56

Deelnemers

6

Teams

€ 34.155

Opgehaald